klankconcerten

van klankbeweging naar innerlijke rust

Lezen hoe anderen het ervaren

De therapie, lierlessen, zingen en klankconcerten.
Wat vinden onze cursisten hiervan:

 

Coby

Zangexpressie is voor mij: Vrij zingen, al luisterend naar je eigen geluid en naar dat van de ander, en dan zoeken naar een geheel van klanken. het geeft mij heel veel voldoening.

 

Harriët

Ik heb de workshop 'Zingen met je ziel' gevolgd om zangtechnische redenen.

 

Ik zing sinds enige tijd in een koor, maar ben niet zeker van mijn stem. Ik heb de workshop gebruikt om van alles met mijn stem uit te proberen in een groèp. Wat durf ik in een groep? Durf ik heel zacht te zingen? Durf ik heel hard te zingen? En hoe klinkt mijn stem dan? Pas ik steeds de juiste zangtechniek toe? Hoe lang durf ik een noot aan te houden? Hoe zuiver blijf ik zingen? Hoe makkelijk of moeilijk kan ik mijn stem één laten worden met de andere stemmen in de groep? Durf ik heel hoog te zingen? En hoe klinkt dat dan?  Durf ik zo maar een tweede stem te bedenken, en vind ik dan noten die klinken bij de eerste stem?

 

Er is geen betere plek om al deze zangtechnische aspecten uit te proberen dan in de veilige omgeving van de workshop van Mariette. Omdat het in deze workshop niet gaat om mooi of zuiver zingen: alles wat je met je stem doet, is goed; iedereen doet mee zonder oordeel.

 

Na afloop van vijfmaal zingen in Mariëtte’s workshop kan ik concluderen: de workshop heeft mijn zelfvertrouwen in het zingen vergroot.

Aafke

"Het was een bijzondere gewaarwording die klankenavond.

Ik had ook niet kunnen verwachten dat het zoveel invloed op je heeft, dat ervaar je ook pas later bespeurde ik. Ik heb dan ook enorm goed geslapen, iets wat het afgelopen jaar vaker niet dan wel gebeurde. Ik denk dat het t.z.t nog wel eens voor herhaling in aanmerking kom".

 

Els

"ik heb een fijne avond gehad en ik heb daarna heerlijk geslapen!"

 

Mariël

"De klankmeditatie was super! Ik vond het heel prettig en ontspannend. De afwisseling van lier, klankschalen en andere instrumenten/geluiden was heel mooi. Jouw zang vond ik prachtig!

 

De stilte heb ik meegenomen naar huis en direct door naar bed gegaan en héérlijk geslapen. De klankmeditatie had bij mij een heel ontspannen uitwerking, rustgevend. Lekker mijn hoofd leeg maken. Het voelde ook als even heerlijk verwend worden.

 

Ik zou het anderen zeker aanbevelen en wil zelf ook graag nog wel eens meedoen!"

 

Anneke

"Wat een fijne avond was het klankconcert.

De belletjes heb ik nog lang kunnen horen.

Ik ben ook benieuwd hoe het instrument er uit ziet dat het  ruisende  geluid maakt. Het leek de branding van de zee wel."

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

 

 

 

 

 

de lierelei

Mariëtte Burm | Klimopzoom 55, 2353 RG Leiderdorp

m 06 22 69 54 19 | info@delierelei.nl

KvK 62586246